Mencari Jalan Laluan Lama Selangor 1.

Catatan Julai,2020

Kisahnya,Ayahjo dapat ” closed ” satu job kat Sekinchan,Selangor Darul Ehsan.Job buat renovasi sebuah chalet di Parit 9,Kampung Sungai Leman.Daerah Sabak Bernam.Owner pun OK ,lagi pun masa buat job UIA Gombak,dia dah cakap nak guna perkhidmatan Ayahjo untuk kerja2 renovasi chaletnya.

Dah rezeki Ayahjo ..Estimated 3 minggu siap..Travel dari rumah hari2..Budak2 ayahjo pun sama..1jam lebih sampai le ..Ikut highway LATAR masuk Kuala Selangor ,Lalu Tanjung Karang,terus sampai Sekinchan.

Sekinchan ade sejarah tersendiri ,nak tau sebab ape dipanggil ”SEKINCHAN’…sila baca http://sgleman.pjk.com.my/index.php/warga-pi1m/maklumat-pi1m/sejarah/43-sejarah?showall=&start=2

Dah hampir 2 minggu ayahjo dan budak2 kerja berulang alik ke tempat kerja..satu petang tu ajak bebudak balik Gombak ikut jalan lama .Ayahjo plan nak ikut lalu ” BAN CANNAL “..First time dengor nama laluan ni memang pelikkan..Petang tu budak 2 balik jalan biasa [ Sekinchan ke Latar],Ayahjo pulak nak ”explore” jalan ”BAN CANNAL ”..

bersambung..

Ayahjo.

Leave a Reply